Actueel
Boek Slaapverwarring hoopt meer bekendheid te geven aan narcolepsie
Met het boek Slaapverwarring hoopt hoogleraar slaapstoornissen Gert Jan Lammers meer bekendheid te kunnen geven aan narcolepsie.
‘Slaap moet een grote rol spelen in leefstijlonderzoek’
Slaapgerelateerde aandoeningen hebben een grote invloed op de fysieke en emotionele gezondheid. Er moet daarom meer aandacht worden besteed aan slaap.
Narcolepsie Monitor: Het bijhouden van narcolepsie symptomen
De Narcolepsie Monitor is een app waarmee mensen met narcolepsie over een langere periode, de ervaren last van de symptomen kunnen bijhouden.
Narcolepsie en COVID-19 vaccinatie
Deze informatie geldt voor volwassenen zonder stoornissen aan het afweer systeem die niet zwanger zijn, en niet eerder een ernstige allergische reactie na vaccinatie hebben gehad.
Aanpak op maat belangrijk bij jongeren met narcolepsie
COVID-19 en bijbehorende maatregelen hebben geleid tot waardevolle inzichten voor jonge mensen met narcolepsie.
Gezamenlijke biobank narcolepsie
Kempenhaeghe in Heeze/Oosterhout en SEIN in Heemstede/Zwolle zijn beide gespecialiseerd in epilepsie en slaapstoornissen. Samen tekenden...
22 september: World Narcolepsy Day
World Narcolepsy Day 2020 vindt plaats op 22 september 2020. Deze dag staat in het teken van wereldwijde bewustwording van narcolepsie.
Narcolepsie Monitor App: Meer inzicht in je klachten
De Narcolepsie Monitor app geeft inzicht de ernst van klachten bij narcolepsie patiënten. De app is ontwikkeld door Kempenhaeghe, SEIN en TU Eindhoven
Prof. dr. Gert Jan Lammers benoemd tot bijzonder hoogleraar Slaapstoornissen
Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde SEIN heeft een bijzondere leerstoel ingesteld bij het Leids Universitair Medisch...
Narcolepsie: vragen naar aanleiding van COVID-19
De huidige COVID-19 crisis brengt veel onrust en onzekerheid, met name omdat zo veel nog onduidelijk is. Voor mensen die aan narcolepsie...
[VIDEO] Dokters van morgen over drugs als medicijn
Dr. G.J. Lammers, somnoloog legt uit waarom GHB wordt voorgeschreven aan mensen met narcolepsie en waarom het veilig is voor deze groep mensen.
[VIDEO] De werking van hypocretine
In deze video legt Prof. dr. S. Overeem, arts-somnoloog uit wat de hersenstof hypocretine doet in de hersenen en wat er gebeurt als je deze stof mist.
[VIDEO] Wel eens gedacht aan narcolepsie?
Voorlichtingsvideo van de Nederlandse Vereniging voor Narcolepsie over de slaap-waakstoornis narcolepsie.
Auto-immuniteitslink tussen griep en narcolepsie bevestigd
Auto-immuunziekten ontstaan wanneer het afweersysteem van het lichaam zich op lichaamseigen stoffen richt. Er bestaat een theorie in de...
Aansturing eetgedrag bij narcolepsie
Veranderingen in eetgedrag zijn onderdeel van de symptomen van narcolepsie, en waarschijnlijk een rechtstreeks gevolg van het hypocretine tekort in de hersenen.